Politika

Milorad Dodik: “Možda će biti Vijeće ministara, ali ne i članstvo u NATO”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da BiH sigurno neće pristupiti NATO savezu, a da će Vijeće ministara možda biti formirano.

Milorad Dodik - Twitter

Ne mora ni biti Vijeća ministara, ali sigurno je da neće biti NATO, a možda će biti Vijeće ministara – rekao je Dodik za “ATV”.

On je ponovio da se uslovljavanjem i opstruiranjem formiranja vlasti na nivou BiH srpskom narodu krši ustavom zagarantirano pravo na političko predstavljanje.

Mi se ne borimo mnogo za BiH, nećemo se boriti mnogo ni za Sarajevo, ali je činjenica da nam ne daju naše pravo, zagarantirano Ustavom. Kako je moguće da neko postavi to ili ovo? Nemoguće. To je priča poslije izbora koja se mora desiti – rekao je Dodik, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh