Politika

Poruka Nermina Nikšića bivšim drugovima

Željeli su čuti obrazloženja za posljednje poteze nekih od članova

Nermin Nikšić - Slobodna Bosna

Indikativno je da se niko od odstranjenih ljudi iz SDP-a nije pojavio na današnjoj sjednici Glavnog odbora, kazao je predsjednik stranke Nermin Nikšić, piše “Avaz.ba“.

On se u pauzi zasjedanja obratio novinarima i kazao kako je očekivao da će se „bivši drugovi“ pojaviti na sjednici da bi makar razgovarali.

Prema njegovim riječima, i ostali članovi GO željeli su čuti obrazloženja posljednjih poteza nekih od članova, kao što je učešće na Inicijativnom odboru SPD-a.

– Znalo se da će se raspravljati o njihovom isključenju, jer je to bio prijedlog Predsjedništva stranke – rekao je Nikšić.

Naglasio je da je zadovoljan kako je proteklo glasanje te da je bilo kvalitetne diskusije. Podsjećamo, 85 posto članova GO SDP-a podržalo je odluku o isključivanju Zlatka Lagumdžije, Ive Komšića, Mire Lazovića, Emira Zlatara, Hakije Meholjića, Melihe Lekić, Zorana Mikulića i Rusmira Mesihovića.

Na pitanje novinara, komentirao je i previranja u Tuzlanskom kantonu.

Prema njegovim riječima, u pitanju je personalni sukob između Envera Bijedića i Jasmina Imamovića te da se nada da će se na kraju pokazati da je bio bespotreban.

U nastavku sjednice GO SDP-a razmatrat će aktuelnu političku situaciju u zemlji, kao i pripreme za predstojeći Kongres stranke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh