Politika

Medijski rat u HNK-a: Pljušte optužbe na relaciji HDZ – SDA i SDP BiH

I dok CCI iznosi sramotne podatke oko nerada Skupštine HNK-a i izostanka imenovanja Vlade u ovom kantonu, kantonalni odbori dviju stranaka ratuju saopštenjima.

HNK - Haber.ba

SDA je, kako smo jučer objavili, reagovala nakon istupa HDZ-ovih poslanika u utorak, kazavši da se vrši klasična zamjena teza, te da je za krizu u HNK-a kriv HDZ.

Kantonalni odbor HDZ-a jučer je reagovao novim saopštenjem u kojem je ponovljeno da SDA zajedno sa SDP-om blokira rad Skupštine. Navodeći kako je navodno kršenje dogovora o Špaginom izboru za predsjednika razlog opstrukcije rada Skupštine, Kantonalni odbor SDA zanemaruje i činjenicu da je dosad samo jedan politički dogovor u kantonu postignut i proveden, a odnosi se na izbor dvojice zamjenika predsjednika Skupštine, naveli su.

Istina je da je KO HDZ-a BiH HNK-a na posljednjim međustranačkim razgovorima nudio prijedlog izbora zamjenika predsjednika Skupštine iz reda srpskog naroda, te potom imenovanje predsjedavajućeg Skupštine i mandatara Vlade, ali na našu žalost, do danas, njihovi predstavnici nisu poduzeli dogovorene korake, niti pokušali sazvati sjednicu Skupštine. Po tome je vidljivo da nisu ni prihvatili naš prijedlog o dogovoru. Posebno nas žalosti nagla neinformiranost zastupnika SDA o ustavnom i poslovničkom djelovanju Skupštine, pa ih još jednom moramo upoznati da Skupština može privremeno funkcionisati i sa dvojicom zamjenika predsjedavajućeg, što su donedavno znali jer su i dvije prethodne sjednice Skupštine ovom mandatu na taj način održane, poručili su.

SDP se suzdržao od saopštenja, oglasila se tek prozvana Vesna Saradžić, a za sutra je najavljena konferencija za medije poslanika u Skupštini ove partije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh