Politika

Salkić: “Od policije u bh. entitetu RS se nastoji napraviti oružana sila”

Od policijskih snaga na prostoru entiteta Republika Srpka nastoji se napraviti neka vrsta oružane sile koja bi se mogla upotrijebiti u određenom trenutku, smatra potpredsjednik ovog bosanskohercegovačkog entiteta Ramiz Salkić.

Ramiz Salkić - Facebook

Takva struktura, dodaje, trebala bi da ulijevala sigurnost određenim politikama koje zagovaraju separatizam.

“Sama činjenica da se drži Ministarstvo unutrašnjih poslova potpuno entnički očišćeno jasno govori o čemu se radi”, kazao je Salkić novinarima u Sarajevu.

Komentarišući utvrđeni Nacrt zakona kojim se utvrđuju formalnopravni uslovi za uspostavljanje rezervnog sastava policije u RS-u kazao je da takvo organizovanje policijskih snaga, kod Bošnjaka u RS-u, ne budi nadu da je to nešta što će biti dobro, prenosi “Fena”.

“Mi mislimo da ne postoje nikakvi razlozi da se organizuje rezervni sastav unutar MUP-a, niti postoji ekonomska snaga entitea da to može izdržati”, rekao je Salkić.

Prošle godine je, podsjetio je, nabavljeno više hiljada dugih cijevi, što, također smatra, nije dobra poruka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh