Politika

Glavni odbor SDP-a donio odluku da ne ulazi u vlast na državnom i entitetskom nivou

U Sarajevu je održana sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na kojoj se raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i implementaciju izbornih rezultata.

Nermin Nikšić - Facebook

Nakon višesatnog zasjedanja Glavni odbor je donio odluku da SDP BiH ne ulazi u vlast na državnom i entitetskom nivou, prenosi Radio Sarajevo.

Više desetina govornika iznijelo je svoje argumente o tome da li treba uzeti učešće u vasti ili ne, a na kraju je dvostruko veći broj delegata bio protiv ulaska SDP-a u vlast sa SDA, HDZ-om i SNSD-om.

“Za” koaliciju je glasao 31 član SDP-a, a protiv je bilo njih 62. Suzdržanih je bilo šest, navodi NAP.

“SDA je uništila svaku mogućnost ulaska SDP-a u vlast zbog uvođenja delegata HDZ-a i SNSD-a u Domove naroda čime je omogućena blokada svih procesa”, izjavio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a nakon sjednice Glavnog odbora koja je trajala 12 sati.

“SDA je igrala dvostruku ulogu, pozivajući Bh. blok u vlast, a u isto vrijeme iskoristila priliku da ojača poziciju SNSD-a i HDZ-a”, poručio je Nikšić kao obrazloženje zašto SDP neće u koaliciju sa SDA, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh