Kultura

Diego Arria u posjeti Centru za mir i multietničku saradnju

Autor knjige “Usporeni genocid u Bosni”, Diego Arria posjetio je Centar za mir i multietničku saradnju u Mostaru, gdje se upoznao sa humanom misijom koju aktivisti Centra sprovode već decenijama.

Diego Aria, uručivanje nagrade za mir - Klix

Arria se upoznao s bogatom historijskom građom Centra, te se informisao o budućim planovima i aktivnostima. Posebno je zahvalio na priznanju koje mu je Centar za mir dodijelio prije dvije godine.

On je inače u Mostar stigao kako bi promovisao knjigu o genocide u našoj zemlji, u organizaciji Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca.

Arria je bivši ambasador Venecuele u UN-u i bivši predsjedavajući Vijeća sigurnosti UN-a koji je 1992. i 1993. upozoravao međunarodnu zajednicu da se već tada u Bosni i Hercegovini dešavao usporeni genocid. U knjizi su opisani tajni dogovori, te otkrivena i naglašena licemjerna politika najutjecajnijih zemalja u svijetu koje nisu spriječile agresiju Srbije na BiH. Na 335 strana u 10 dijelova, sa foto-dokumentacijom, Arria nudi uvode u međunarodnu politiku.

Knjiga je relevantno svjedočenje o njegovoj borbi da se osigura da genocid i drugi oblici zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava ne bi i dalje razarali međunarodni poredak.

Adnan Hasić, Diego Aria, Emir Zlatar , Erol Lazović / PR – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh