Kultura

Zlatan Vidović i Anja Šovagović – Despot najbolji na MOFF-u

Svečano je zatvoren 15. Mostar film festival, koji je i ove godine organizovalo Filmsko-pozorišno udruženje Oktavijan.

MOFF - Haber.ba

Žiri u sastavu Dejan Dabić, Branka Bešević-Gajić, Anila Gajević i Nedžad Ibrahimović birao je među glumcima koji su ostvarili uloge u deset filmova prikazanih u takmičarskom dijelu festivala.

Najbolju mušku ulogu prema njihovom sudu ostvario je Nenad Jezdić u filmu “Vikend sa ćaletom”, dok je najbolju žensku odigrala Mirjam Korbar u filmu “Zastoj”.

Zlatan Vidović u filmu “Lihvar” odigrao je najbolju mušku sporednu ulogu, dok je ovo priznanje u konkurenciji glumica pripalo Anji Šovagović-Despot za ulogu u filmu “Plavi cvijet”. Najbolji debitant je Tea Harčević, koja je ostvarila ulogu u filmu “Plavi cvijet”, dok je specijalna nagrada pripala Strahinji Blažić za dva filma prikazana na festivalu – “Lihvar” i “Pucnji u Marseju”. Specijalnu nagradu posthumno je dobio i Peter Musevski za ulogu u filmu “Zastoj”.

Petnaesto izdanje Mostar film festivala trajalo je pet dana, a sve projekcije s izuzetkom prve upriličene su na platou Mostarskog sajma, i to u formi auto-kina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh