Kultura

Počelo 17. izdanje Mostarske liske

Festival se ove godine zbog pandemije koronavirusa održava u septembru, umjesto u aprilu, što je bio slučaj ranijih godina.

Mostarska liska - PR / Haber.ba

Uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera, izvedbom predstave “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama“ – Narodnog pozorišta Sarajevo, započelo je 17. zakašnjelo izdanje festivala komedije Mostarska liska.

Mostarska liska – PR / Haber.ba

Festival se ove godine zbog pandemije koronavirusa održava u septembru, umjesto u aprilu, što je bio slučaj ranijih godina.

Proljetos je inače sve bilo spremno za Lisku, te je dotad bilo pristiglo 50 prijava pozorišnih kuća iz zemlje i regiona, da bi se na koncu sve moralo i prolongirati.

– Publika neće biti razočarana. Domaća produkcija ima primat i kod naše publike. Iskreno se nadamo da ćemo naredne godine na našim daskama gledati i predstave koje dolaze izvan granica BiH, rekao je Mujkanović.

Otvaranje festivala za mnoge glumce i zaposlenike mostarskog pozorišta bilo je dirljivo, jer su se zajedno prvi put nakon preranog odlaska, prisjetili kolege Mirsada Elezija.

– On je glumac sa najviše nagrada na festivalu Mostarska liska. Ovo je pravo mjesto i vrijeme da mu odamo poštu, dodao je.

Festival je otvorenim proglasila glavna savjetnica gradonačelnika Mostara Radmila Komadina, koja je prisutnima poželjela dobro zdravlje, te najavila kvalitetne predstave u sklopu Liske.

Festival će biti zatvoren 30. septembra dodjelom nagrada te izvedbom predstave u čast nagrađenih, a riječ je o predstavi “Čorba od kanarinca”, autora Miloša Radovića, u režiji Riada Ljutovića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh