Kultura

Otvaranje obnovljenog Olimpijskom muzeja u Sarajevu 8. oktobra

Olimpijski muzej, još jedan simbol Sarajeva, koji je zapaljen i uništen tokom opsade, obnovljen je i vraćamo ga građanima, rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka

Ceremonija otvaranja Olimpijskog muzeja predviđena je za 8. oktobar i sve završne pripreme privedene su kraju, zaključeno je na današnjem radnom sastanku održanom u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine na kojem su prisustvovali gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i rukovodstvo OK BiH.

Grad Sarajevo pokrenuo je projekat obnove monumentalne građevine od posebnog historijskog i nacionalnog interesa koja je smještena u samom centru grada, u Petrakijinoj ulici.

“Olimpijski muzej, još jedan simbol Sarajeva, koji je zapaljen i uništen tokom opsade, obnovljen je i vraćamo ga građanima. Obnovljeni muzej bit će jedna od najvećih turističkih atrakcija u našem glavnom gradu i neprikosnoveni simbol mira, obnove i napretka”, rekao je Skaka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Svi prijedlozi na sastanku jednoglasno su usvojeni.

“Sigurni smo da cjelokupna bh. javnost sa nestrpljenjem čeka da vidi obnovljeni prostor Olimpijskog muzeja. Nakon uspješne organizacije zimskog EYOF-a 2019, obnova Olimpijskog muzeja je još jedan uspješan projekat Olimpijskog komiteta BiH i Grada Sarajeva”, istakli su iz OK BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh