Kultura

Večer lažova na Blidinju “Dobro slaži i ostani živ”

Jedinstvena manifestacija “Dobro slaži i ostani živ”, koja se održava već sedamnaestu godinu zaredom, bit će održana u subotu, 9. novembra, u motelu ‘Hajdučke vrleti’ na Blidinju, a organizatori kažu da očekuju desetak vrsnih lažova i najavljuju brojne nagrade i iznenađenja.

Hajdučke vrleti - Tomislavcity.com

Kao i svake godine do sada spremili smo bogat zabavni program uz glazbenu podršku dragih nam ‘Mokarskih tamburaša’. Vrijedna tombola, bogati pokloni za sve goste, poseban gost iznenađenja u revijalnom dijelu programa te obilje šale i smijeha upotpuniti će ovu originalnu manifestaciju” – kazala je organizatorica manifestacije Marija Vukoja Lastvić.

Dodala je kako se očekuje desetak takmičara, ‘vrsnih lažova amatera‘ iz cijele regije koji će se takmičiti za vrijedne ‘hajdučke nagrade‘.

Odluku o najboljoj laži donosi žiri okupljen u ‘Vijeće lažova‘, a najviše puta do sada titulom se okitio Marinko Šarić Ćurdušić, koji je pobijedio i prošle godine originalnom pripovijetkom, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh