Kultura

Otvoren 46. “Sajam šljive”: Više od 300 izlagača

U Gradačcu je danas otvoren 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije poznatiji kao “Sajam šljive” na kojem svoje u proizvode i usluge prezentira preko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i EU.

No image - Haber.ba

Sajam su, svečanim presijecanjem vrpce otvorili, Stjepan Mesić, dugogodišnji prijatelj Sajma, Krunoslav Karalić, zamjenik premijera RH i Denijal Tulumović, premijer Tuzlanskog kantona.

Stjepan Mesić, koji je i presjekao vrpcu za otvorenje Sajma, u svom govoru je kazao je da Sajam u Gradačcu ima privredno ali i integrativno značenje onih snaga koje žele BiH i njen razvoj.

U naredna tri dana posjetioci će moći pogledati najnovije proizvode i usluge iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava.

Predstavit će se i poljoprivredne zadruge, tursitičke zajednice, lokalni poduzetnici i firme iz Tuzlanskog, Sarajevskog i Posavskog kantona te Grada Zagreba, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh