Humanost

Iz Bijeljine danas kreće 20 kamiona pomoći narodu Turske

Republika Srpska danas će poslati 20 kamiona pomoći narodu Turske u najugroženijim područjima pogođenim zemljotresima. Humanitarna pomoć sastoji se od hrane, ćebadi i drugih životnih namirnica.

Iz Bijeljine danas kreće 20 kamiona pomoći narodu Turske - Twitter

Kako je najavljeno, kamioni sa humanitarnom pomoći za Tursku krenut će iz kruga Fabrike Sava Semberija u Bijeljini u 11 sati. Ispratit će ih ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić.

Građanima Sirije koji su također pogođeni razornim potresima, bit će upućena novčana pomoć koju prikuplja Crveni krst Republike Srpske jer je dostava robe, zbog situacije u toj zemlji, otežana i onemogućena, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Snažni zemljotresi pogodili su Tursku 6. februara. Potresi su se osjetili i u susjednim zemljama, najviše u Siriji, u kojoj je poginulo nekoliko hiljada ljudi. Broj poginulih u Turskoj premašio je 42.000 ljudi, piše Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh