Humanost

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za pomoć Lani Hasaničević iz Sarajeva

Jedanaestogodišnjoj djevojčici potrebna je pomoć za drugi operativni zahvat u Republici Turkiye

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Lanu Hasaničević iz Sarajeva kojoj je potrebna operacija u Republici Turkiye. Za Lanu je u funkciju stavljen broj 17006, pozivom se doniraju dvije KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere, javlja Anadolu Agency (AA).

“Jedanaestogodišnjoj Lani u dobi od tri mjeseca otkriveni su tumori na području male zdjelice i duž kičme. Ova draga djevojčica više je vremena provela u bolnicama, nego u igri sa vršnjacima. Pored tumora, ona ima i neurogeni mokraćni mjehur, te ne može spontano da mokri, a bubrezi joj rade smanjenim kapacitetom”, navode iz Pomozi.ba.

Lana se trenutno nalazi u bolnici u Istanbulu gdje je početkom godine operisana. Operacijom koja je trajala 12 sati odstranjeno je sedam tumora.

“U Laninom organizmu pronađena je i bakterija koja je uzrokovala strašnu infekciju, te Lana ima neizrecive bolove. Iako smo se nadali da će prvom operacijom naša Lanica biti izliječena, ljekari su ustanovili da je potreban i drugi operativni zahvat, gdje će se povećati volumen mjehura i ispraviti oblik, te popraviti kanal desnog bubrega uzevši dio crijeva”, pojašnjeno je iz Udruženja Pomozi.ba.

Dodaju da je za prvu operaciju iz programskih sredstava udruženja za liječenja donirano 13.000 eura, a za drugi zahvat potrebno je 21.000 eura.

Lani, pored poziva na broj 17006, moguće je pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh