Crna hronika

Žena iz Gradačca najvjerovatnije ubijena sjekirom, muž samoubistvo izvršio vješanjem

U porodičnoj kući u naselju Vida 2 u Gradacču sinoć je pronađeno beživotno tijelo Halide Mujedinović (63)…

Policija FBiH - Twitter

U porodičnoj kući u naselju Vida 2 u Gradacču sinoć je pronađeno beživotno tijelo Halide Mujedinović (63), dok je u jutarnjim satima nadomak Srebrenika mrtav pronađen njen suprug Refik Mujedinović (69), zvanično je potvrđeno iz Tužilaštva TK.

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović je kazao da je sinoć oko 19 sati u porodičnoj kući u naselju Vida 2 u Gradačcu pronađeno je beživotno tijelo Halide Mujedinović (63) sa povredama u predjelu glave.

Policija utvrđuje detalje
U Gradačcu pronađena mrtva žena, sumnja se da ju je ubio suprug koji je nakon toga počinio samoubistvo

“U sobi u kojoj je žena ubijena je pronađena sjekira. Tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka. U kući nisu pronađeni tragovi premetačine stvari. Jučer u jutranjim satima je također pronađeno beživotno tijelo njenog muža Refika Mujedinovića (69) u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku. On je izvršio samoubistvo vješanjem”, kazao je Arnautović.

Uviđaj u kući u Gradačcu je sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK tokom kojeg su prikupljeni svi relevantni tragovi vezani za ubistvo.

Danas će biti obavljene obdukcije oba tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Dežurni tužilac će danas izdati naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući i DNK analizu.

Arnautović je dodao da se provode brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo, piše klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh