Crna hronika

Oglasili se iz policije i bolnice o djevojčici koja je pala s prozora škole

Djevojčica (14) koja je pala sa prozora Osnovne škole u “Kamenica” kod Bihaća…

Policija FBiH - Nezavisne.com

Djevojčica (14) koja je pala sa prozora Osnovne škole u “Kamenica” kod Bihaća zbog zadobijenih povreda transportovana je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u trenutku prijema u Kontonalnu bolnicu u Bihaću bila je pri svijesti.

Doktorica Irma Arifović, načelnica Centra urgentne medicine ove zdravstvene ustanove, istakla je da je na samom prijemu pacijentica bila pri svijesti, orjentisana i komunikativna.

“Urađena joj je hitna dijagnostika kako CT, tako i RTG, te ostale neophodne analize. Ona je nakon pregleda u Centru urgentne medicine primljena na Odjel neurohirurgije odakle je zbog dijagnostikovanih povreda pacijentica premještena u Jedinicu intenzivnog liječenja Kantonalne bolnice u Bihaću”, kazala je Arifovićeva za RTV USK.

Prema njenim riječima, ljekarski konzilij je odlučio da će djevojčicu transportovati zbog zadobijenih povreda na Kliniku za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Ale Šiljdedić, portparol Uprave policije USK, istakao je za ovaj medij, da su zaprimili prijavu u srijedu oko 10.50 časova iz Kantonalne bolnice u Bihaću.

“Policijska stanica Bihać je zaprimila prijavu iz Kantonalne bolnice u Bihaću da je u ustanovu dovezena djevojčica sa nepunih 14 godina starosti koja je navodno pala sa prozora prvog sprata osnovne škole na Kamenici, te da ima povrede. Policija je izašla na lice mjesta, konstatirala da je dojava tačna. Nažalost, ova djevojčica ima teške tjelesne povrede. Policija je izvršila uviđaj i sad se provodi kriminalistička istraga radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, odnosno utvrđivanja kako je uopšte došlo do pada”, istakao je Šiljdedić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh