Crna hronika

Hamas osudio fotografiju skinutih Palestinaca okruženih izraelskim vojnicima

Visokoi zvaničnik Hamasa osudio je danas Izrael za “gnusan zločin nad nevinim civilima” nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotograije zatočenih Palestinaca u donjem vešu.

Izzat El-Reshiq, koji je u egzilu, pozvao je međunarodne organizacije za ljudska prava da interveniraju kako bi se saznalo što se dogodilo ljudima s fotografija i pomognu da ih se oslobodi, prenosi Index.hr.Međunarodni odbor Crvenog križa je saopćio da je zabrinut zbog objavljenih fotografija i istaknuo da se prema zatvorenicima treba ponašati humano u skladu s međunarodnim humanitarnim pravom.

Iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amirabdollahian, na društvenoj mreži X je također kritizirao Izrael “zbog barbarskog odnosa prema nevinim zarobljenicima i civilima”.zraelska televizija On je u četvrtak objavila snimku navodnih pripadnika Hamasa kako skinuti do gola i s povezom preko glave sjede na ulici u Gazi.

-Govorimo o pojedincima koji su se predali u Jabaliji i Shejaiyji (u gradu Gazi), Hamasovim uporištima, izjavio je izraelski vojni glasnogovornik Eylon Levy upitan o spornim fotografijama.

-Govorimo o vojno sposobnim muškarcima u prostorima koje su civili trebali napustiti prije više sedmica, dodao je,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh