Crna hronika

Brat ranjene Harise Onder: U teškom je stanju, vidjela je ubistvo supruga

Harisa Onder, majka i supruga koja je ostala bez sina i supruga u Gradačcu kada ih je usmrtio višestruki ubica, a nju teško ranio, i dalje se nalazi na intenzivnoj njezi.

Brat ranjene Harise Onder - N1

Njeno stanje je i dalje teško, a prije dva dana je imala i treću operaciju, prenosi N1.

Ekipa N1 razgovarala je s njenim bratom Harisom Radaslićem.

“Vi ste prvi koji ste došli da pitate za stanje moje sestre”, kaže.

Harisi je izvađen lijevi bubreg, dio debelog crijeva te dio pankreasa. Svjesna je, ali psihički u teškoj situaciji zbog velikog gubitka. Za smrt supruga je znala jer je njegovo ubistvo gledala svojim očima. Potom je ranjena. Za smrt sina saznala je kada se probudila u bolnici.

“Ona je u dosta dobrom svjesnom stanju. Svaki dan razgovaramo kratko jer je u psihološkom šoku radi gubitka sina i muža. Ne priča puno. Najteži momenat joj je bio kada smo joj rekli da izgubila dijete. Svjesna je da izgubila muža jer je vidjela to svojim očima prije nego je ranjena. Brine se za nas”, kaže Haris s očima punih suza.

Ističe da je ogorčen reakcijom nadležnih jer je, kaže, od prve dojave PU Gradačac da je došlo do otimanja djeteta i ranjavanja osobe koja je branila rahmetli Nizamu, do ubistva u gradu, protekao dug period. Koliko dug, kaže, ustanovit će istraga.

“Ja se ne osjećam sigurnim jer ne primjećujem da policajci rade svoj posao kako treba. U malom gradu u kojem se znalo godinama da čovjek ima kriminalnu prošlost i da je nasilan, niko nije preventivno djelovao. Moj zet je bio u sudskom sporu s njim. Prilikom posjete policijskoj stanici kazali su da je bilo haotično i da su prijave stizale da je na različitim stranama”, kazao je.

Zet mu je bio dvojni državljanin, otac mu je bio porijeklom iz Turske, a majka iz Gradčaca. Imali su privanti biznis. Kaže, obična bosanska porodica.

“Zet je radio uvoz i izvoz voća i povrća iz Turske, radio sa BiH i Hrvatskom. U prošlosti, o čemu se priča, kćerka od moje sestre je imala relaciju s tim monstrumom i tom prilikom je on preko te djevojke oteo novac mojoj sestri i zetu. Iskorisito je mladu curicu od 16 godina, koliko je tada imala. Zet je bio ogrčen. Prijavio ga je. Sudski procesi su se odgađali, on (Nermin Sulejmanović, op.a.) nije dolazio na ročišta. I ta relacija, što je moj zet insistirao da bude kažnjen za to djelo, je dovelo do napetosti. Nije bilo prijetnji, ali je bilo sitnog provociranja”, kazao je.

Navodi kako bi volio da dođe do promjena, ali ih ne očekuje.

“Čujem razne priče o korupciji, podmićivanju policije, neradu… Domino efekat – stalno se dešavaju ružne stvari. Kada se otvore novine i gleda dnevnik imamo crnu horniku. Pomak ne primjećujem. Ne vidim interes policije, gledajući ovaj slučaj. Vi ste prvi koji ste došli da pitate za stanje moje sestre koja je žrtva. U zadnjih 10 dana niko nije postavio pitanje”, kazao je Radaslić.

Đengiz Onder je imao 55, a sin Denis 23 godine, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh