Crna hronika

Naloženo vještačenje telefona Nermina Sulejmanovića: S KIM JE RAZGOVARAO POSLJEDNJIH DANA? OVO SU NOVI DETALJI

Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, naložio je sigurnosnim službama vještačenje mobitela Nermina Sulejmanovića, trostrukog ubojice iz Gradačca.

Nermin Sulejmanović

Vještačenjem bi se konačno moglo otkriti s kojim je sucima i policajcima Sulejmanović razgovarao te je li među njima bila ljubavnica koja je otkrila adresu na kojoj se skriva njegova partnerica Nizama Hećimović, koju je brutalno ubio i to prenosio na Instagramu.

Ministar Hurtić poručio je da se žene koje su žrtve nasilja ne vraćaju nasilniku i da trebaju tražiti pomoć i podršku institucija.

“Kao ministar, kao otac i suprug, želim da pošaljem poruku svim ženama i svoj djeci koji su maltretirani u porodici da kada se odluče da izađu iz te kuće da potraže sigurnost i pomoć i da se ne vraćaju i da idu do kraja, da se tom nasilniku, manijaku, ne vrate i da idu dalje, jer on će pokušavati da ženu vrati nazad. Onog momenta, kada se ona vrati kući, zaključili smo da tada nastupa pakao za tu ženu, to dijete”, rekao je Hurtić.

Istakao je da je dao smjernice sigurnosnim službama da vještače telefon trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića i da se vidi s kim je posljednjih sedam dana razgovarao i ko mu je dojavio gdje se nalazi njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović koju je ubio. Osim nje, Sulejmanović je u petak ubio još dvije osobe i tri ranio prije nego što se ubio.

Vještačenje mobitela trostrukog ubojice iz Gradačca moralo bi otkriti još niz detalja: je li imao pomagače u stravičnom masakru, s kim je razgovarao prije zločina, koliko je imao krtica u pravosuđu i policiji te je li itko znao da će on ubiti svoju nevjenčanu suprugu.

Poznato je da je Sulejmanović često koristio mobitel za objave na društvenim mrežama, što je kulminiralo live prijenosom Nizaminog ubojstva na Instagramu.

Na telefonu se vjerojatno nalazi Nerminova prepiska s brojnim osobama, fotografije, selfieji… ali i historija pretraživanja interneta, koja bi nam mogla pokazati je li i koliko dugo Nermin planirao zločin.

Ured glavnog tužitelja i Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona održali su hitan sastanak na kojem je razgovarano o postupanju institucija u vezi s prijavljenim krivičnim djelom nasilja u porodici u vezi sa slučajem Nizame Hećimović.

Utvrđuje se ko je od pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona Sulejmanoviću dojavio gdje se nalazi Nizama Hećimović, koja se skrivala kod tetke, te kakvu ulogu u cijeloj priči ima Dženana Selimović, policijska službenica PU Gradačac, piše Radio Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh