Crna hronika

Muslija Meho glumio policajca: Zaustavljao vozače. I on puštao preko štele

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, ovog mjeseca je podiglo optužnicu protiv Muslija Mehe zbog produženog krivičnog djela Lažno predstavljanje.

Policija -ilustracija / Pravda.rs

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 20.02.2023. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Tešnju, piše Crna-hornika.

U nastavku detalji optužnice Tužilaštva ZDK uz napomenu da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Nakon provedene istrage, na osnovu odredaba člana 45. stav 1. i 2. tačke i) i člana 241. stav 1. Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine podižem optužnicu protiv Muslija Mehe, rođen 1994. godine u Tešnju, Što je:

U noći 12/13.11.2022. godine, na području Opštine Tešanj, izvršio više radnji za koje je ovlaštena službena osoba – policijski službenik, iako je bio svjestan da on nije policijski službenik, te da izvršava radnju koju je ovlaštena izvršiti samo određena službena osoba, a što je i htio, pa je preduzeo sljedeće radnje: na regionalnom putu Pranjavor – Novi Šeher u mjestu Vukovo izvršio radnju za koju su ovlašteni poduzimati policijski službenici po članu 10. stav 1. tačka.

a) provjera i utvrđivanje identiteta osoba i stvari i tačke i) pregled osoba, stvari i prijevoznih sredstava Zakona o policijskim službenicima (Službene novine ZDK broj 4/14, 2/18) i to na način da je vozeći se iza A. J. sa vozilom marke Mercedes upalio blinkajuća svjetla na mobilnom telefonu, te dajući svjetlosne signale (blicajući) zaustavio A. J., nakon čega je izašao iz vozila predstavio se kao policijski službenik, te od J. zatražio vozačku dozvolu i potvrdu o registraciji vozila, nakon čega mu je J. predao tražene dokumente, da bi potom pokušao izvršiti pregled J. vozila marke „BMW“ na način da je tražio od J. da pokaže opremu za vozilo, a što J. nije uradio, nakon čega je Muslija Meho sjeo u vozilo Mercedes, te se uputio pravcu Tešnja.

Na magistralnom putu Doboj – Teslić u mjestu Tešanjka je izvršio radnju za koju su ovlašteni poduzimati policijski službenici po članu 10. stav 1. tačka a) provjera i utvržđivanje identiteta osoba i stvari Zakona o policijskim službenicima (Službene novine ZDK broj 4/14, 2/18) i to na način da je dajući svjetlosne signale baterijskom lampom (blicajući) zaustavio vozilo kojim je upravljao M. J., nakon čega se predstavio kao policijski službenik, te od J. zatražio vozačku dozvolu i potvrdu o registraciji vozila, po kojem zahtjevu J. nije postupio.

Nakon čega se Muslija Meho udaljio od J. i sjeo u vozilo marke Mercedes, na magistralnom putu Doboj – Teslić u mjestu Tešanjka izvršio radnju za koju su ovlašteni poduzimati policijski službenici po članu 10. stav 1. tačka a) provjera i utvržđivanje identiteta osoba i stvari Zakona o policijskim službenicima (Službene novine ZDK broj 4/14, 2/18) i to na način da je dajući svjetlosne signale baterijskom lampom (blicajući) zaustavio vozilo kojim je upravljao H. E., nakon čega je prišao H. E. te mu se obratio riječima „jeste li konzumirali šta“, da bi potom E. rekao „haj vozi sreća da te znam“, nakon čega je E.nastavio vožnju prema Doboju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh