Crna hronika

OVO JE ŽENA KOJU JE UBIO SIN U KAKNJU: OD PROFESORICE SE OPRAŠTAJU BIVŠI UČENICI

Kakanj je danas zadesila nova tragedija.

Emira Šehagić - hayat

Nakon što je proteklog vikenda u pucnjavi život izgubio Vedad Gadžun u mjestu Bilješevo kod Kaknja, danas je iz ovog grada stigla vijest o ubistvu Emire Šehagić, nekadašnje profesorice Bosanskog jezika iz kakanjske Gimnazije, koju je usmrtio njen sin A.Š., nakon čega je pokušao izvršiti samoubistvo.

Prijatelji, poznanici, sugrađani i bivši učenici s tugom se opraštaju od tragično stradale profesorice koja je bila rado viđena i cijenjena.

Šehagić je u periodu od 2001. do 2005. godine obnašala dužnost direktorice Gimnazije ‘Muhsin Rizvić’ Kakanj.

S iskrenim bolom i velikom tugom upućujem posljednji pozdrav mojoj dragoj profesorici Bosanskog jezika Emiri Šehagić.

Od svih cijenjenih profesora moje gimnazije Vas sam izuzetno cijenio. Bili ste vrstan lingvista, strogi ali pravedni, a Vaše jedino mjerilo razlikovanja nas učenika bilo je znanje.

Ono što je zadesilo Vas i cijeli naš grad je nezapamćena tragedija, nešto najstrašnije što se desilo u mom životu.

Rahmet Vam duši, draga naša profesorice – emotivna je poruka jednog od njenih bivših učenika.

“Bog vam podario najljepše mjesto u vječnom životu profesorice”, “Rahmet duši i lahka ti zemlja bila, nemam riječi”, “Baš me pogodi. Divna žena”, “Rahmet duši divnoj ženi i profesorici, da te dragi Allah dž.š. u džennet uvede” – poruke su bivših učenika, sugrađana, poznanika i prijatelja, piše Hayat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh