Crna hronika

Bosanac zario nož u vrat supruge: Smješten u psihijatrijsku bolnicu

Četrdesetjednogodišnji muškarac iz Bosne i Hercegovine, koji se tereti da je u julu prošle godine zabio oštricu noža u vrat svoje supruge, bit će smješten u instituciju za mentalno bolesne prijestupnike, prenosi Fenix-magazin.

Austrijska policija - Srpskainfo.com

Neimenovani Bosanac izašao je jučer pred sudiju u Stejru u Gornjoj Austriji. Porota je, za razliku od tužilaštva, koje ga je teretilo za pokušaj ubistva, pretpostavila teški napad kao početno djelo.

Prema ljekarskom izvještaju, muškarac pati od paranoidne šizofrenije i nije psihički zdrav. prneosi “Radiosarajevo“.

Posvađao se sa suprugom

U noći zločina posvađao se sa suprugom i vidio stvari koje, tvrdi tužilac, nisu postojale. Na primjer, kako navode, konac koji se smatra predznakom nesreće u BiH, ili oznaka na krevetu koju je protumačio kao znak nevjere svoje supruge.

“S psihijatrijskog gledišta nema sumnje da je ozbiljno bolestan i da je liječenje samo djelimično učinkovito”, objasnila je stručnjakinja Heidi Kastner.

On sam to ne vidi “i također bi prekinuo liječenje da je u prilici”.

Odlučeno je da se muškarac smjestiti u instituciju za mentalno bolesne prijestupnike, ali presuda još nije pravosnažnaa, prenosi Fenix-magazin.

Zločin se dogodio pred očima djece

Mediji prenose da se sve se odigralo pred očima djece – 20. jula 2021. On je navodno u zgradi u Astenu (Gornja Austrija, Linz-Land) ubo suprugu (37) nožem u vrat. Nesretna žena je zadobila teške povrede.

Kćerka (10) nazvala je hitnu pomoć dok je on pobjegao nakon zločina, obučen samo u majicu i bokserice.

Žena je preživjela napad, a suprug se sedam dana skrivao u prikolici kamiona dok ga glad nije otjerala u ruke policije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh