Crna hronika

Provalnik opljačkao školsku kasu

Nepoznata osoba provalila je tokom noći između nedjelje i ponedjeljka u zgradu Mješovite srednje škole u Sanskom Mostu te je tom prilikom iz blagajne škole otuđena još neutvrđena količina novca.

Provalnik opljačkao školsku kasu - Zlatan Čekić / Nezavisne.com

Provala je izvršena kroz prozor koji se nalazi u prizemlju zgrade, a potom se provalnik uputio na sprat objekta te ušao u kancelariju direktora i zbornicu, prenose Nezavisne.

Tokom provale koristio je alat za obijanje, te je tom prilikom pričinjena i znatna materijalna šteta.

“Dolaskom na posao zatekao sam kancelariju u kojoj je sve bilo ispreturano, a provalnika je očigledno zanimao isključivo novac, jer ga računarska i druga oprema nije interesovala”, istakao je Nijaz Halilović, direktor ove škole.

Uviđaj na licu mjesta jutros su obavili pripadnici Treće policijske uprave i u toku je potraga za počiniocima.

Halilović je dodao kako je ovo već treća provala u prostorije ove školske ustanove tokom ove godine, a prethodne dvije su bile u objektu gdje se obavlja praktična nastava za učenike.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh