Crna hronika

Sahranjeni djeca i žene ubijeni u masakru kojeg su počinile izraelske snage

Okupljeni su uzvikivali antiizraelske slogane

U Gazi su sahranjene dvije žene i osmero djece koji su ubijeni u zračnom napadu kojeg su izraelske snage izvele kasno sinoć na zapadu Gaze, javlja Anadolu Agency (AA).

Veliki broj Palestinaca okupio se na dženazi stradalim Palestincima u novom izraelskom masakru. Tijela ubijenih žena i djece iz porodica Abu Hatab i Al-Hadidi do mezarja su nošena prekrivena palestinskim zastavama.

Okupljeni su uzvikivali antiizraelske slogane.

Izraelske bombarderi su kasno sinoć pogodili kuću u izbjegličkom kampu Al-Shati i u njoj ubili deset palestinskih civila, osmero djece i dvije žene. Napad je preživjela samo dvomjesečna beba.

Izraelske snage od 10. maja izvode žestoke napade na blokirani Pojas Gaze. Do sada je u tim napadima ubijeno najmanje 139 Palestinaca, među kojima 39 djece i 22 žene. Ranjeno je najmanje 950 osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh