Crna hronika

Vlasnik ogorčen: “Pogledajte šta mi je od stana uradio podstanar Sejo!”

Neugodnu situaciju doživio je Semir Kozić iz Sarajeva, a svoju stranu priče ispričao je novinarima portala “Crna-hronika.info”.

"Pogledajte šta mi je od stana uradio podstanar Sejo!" - Screenshot

Semir je odlučio izdavati stan koji mu se nalazi u ulici Seada Sinanovića u Otesu. Stan je dvosoban (65 kvadrata) idealan za porodicu. Semir postavlja oglas na PIK.ba pod cijenom od 300KM u nadi da će pronaći idealnu porodicu koja će boraviti u njegovom stanu. Renovirao je stan, postavio podno grijanje, pripremio za boravak i život porodice koja bude tu boravila – govori Semir Kozić za portal Crna-Hronika.

Prije 4 godine, javlja mu se Sejo Kapetanović sa porodicom, koja renta stan i nastavlja svoj život u ovih, 65 kvadrata.

Sve je bilo u redu, dok Seada nije žena ostavila. Mislim da je to bilo prošle godine. Od tada kreće crno za mene i za moj stan. A imamo i ugovor potpisan” – tvrdi Semir.

Mnogo je neobičnih stanodavaca, kao i podstanara, a sljedeći video je najbolji primjer tome.

“Cijena je bila simbolična. 300KM. Porodica Kapetanović bila je u stanu oko 4 godine. Zadnja godina je i meni ali i Seji bila katastrofa. Podstanara je prvo ostavila žena. Počeo je kasniti sa kirijom, prestao plaćati račune, plus korona. Ma živi haos.

Kako je zahvatila pandemija cijelu državu, odlučili smo prolongirati plaćanje kirije, kako bi izašli u susret Seji. Zbog korone prestao je plaćati kiriju i račune. Govorio da mu je teško, i da je izgubio posao. Pomislio sam, dugo je tu, neka ostane.

Sejo Kapetanović – Crena-hronika.info

Sead mi je napravio dug od 7 kirija (2100KM), nije plaćao račune za struju (780KM), voda (1065KM) čak je unio i šporet kako bi se grijao jer su sve isključili. Tri sedmice renoviramo a preko 25 vreća smeća smo iznijeli na otpad. Namještaj je sav uništen. Ostavio je otvoren stan i niko nije javio da će izaći. Želim da opomenem sve građane Sarajeva koji izdaju stanove na ovog čovjeka i na moju situaciju. Iskreno da je životinja boravila, bilo bi čišće. Ako ko prepoznaje Seada, i zna gdje je, molimo da mi javi. Dat ću i novčanu nagradu za informacije. +387 061 293 180

Pogledajte u kakvom stanju je stan bio prije podstanara Seada.

Pogledajte u kakvom stanju je stan bio prije podstanara Seada – Crna-hronika.info

Pogledajte u kakvom stanju je stan bio prije podstanara Seada – Crna-hronika.info

Pogledajte u kakvom stanju je stan bio prije podstanara Seada – Crna-hronika.info


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh