Crna hronika

Četiri osobe preminule u covid-bolnici u Mostaru

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tokom posljednja 24 sata preminule su 4 osobe, i to muškarac iz Neuma rođen 1946. godine, muškarac iz Prozora-Rame rođen 1940. godine, muškarac iz Mostara rođen 1970. godine i muškarac iz Mostara rođen 1947. godine.

SKB Mostar - Vijesti.ba

Na bolničkom liječenju trenutno je 100 bolesnika, od kojih je 8 na invazivnoj i 6 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, dok su ostali klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je 10, a otpuštena su 2 pacijenta.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a Mostar testirano je 710 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 146, i to 90 iz Mostara, 16 iz Čitluka, 12 iz Stoca, osam iz Neuma, po šest iz Čapljine i Konjica, pet iz Prozora-Rame te tri iz Jablanice.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 192 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 4023 rješenja. Ukupno je izdano 20693 rješenja, priopćio je Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh