Crna hronika

Detalji zločina koji je jutros šokirao Sarajevo: Strašne scene u stanu, komšije kažu “zlo se spremalo”

I one najiskusnije policajce zatekao je strašan prizor.

Stan u kojem se dogodilo ubistvo - Doznajemo.com

Muharem Garaplija (55) sinoć je u Ulici Hašima Spahića u Ilijašu kod Sarajeva nožem ubio suprugu Sadžidu (53), nakon čega je pokušao da počini suicid!

Sa teškim povredama je prevezen u UKC u Sarajevu. On je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju, uz nadzor policijskih službenika.

Inače, sin ovog para je alarmirao policiju, jer mu niko nije otvarao, a ključ je bio u bravi sa unutrašnje strane pa nije mogao da otvori vrata. To je bio dovoljan alarm da nešto nije u redu. Pozvani su vatrogasci, koji su preko balkona ušli u stan.

I one najiskusnije policajce zatekao je strašan prizor.

Čula sam policajca kako govori da je ona mrtva, a da suprug, čije je tijelo bilo pored njenog, daje znakove života – izjavio je susjed.

Komšije su potvrdile da su prije zločina čuli lupanje, ali da nisu obraćali pažnju, jer su buka, vriska i brojne svađe i ranije dopirali iz stana Garaplija, zbog čega su nerijetko intervenirali i policajci.

Iz MUP-a KS naveli su da su prilikom uviđaja pronađeni i izuzeti predmeti u cilju dokumentovanja krivičnog djela ubistvo.

Tijelo preminule je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, kako bi se po naredbi tužioca obavila obdukcija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, navode iz policije, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh