Crna hronika

Mladić iz Živinica izgubio bitku sa koronavirusom

Dvadesetšestogodišnji mladić iz Živinica nova je žrtva infekcije koronavirusom na području Tuzlanskog kantona.

Koronavirus - News-medical.net

Rođen je 1994. godine, potvrdili su u Kriznom štabu Ministarstva zdravstva TK, a imao je i dijagnosticiranu cerebralnu paralizu, prenosi “Avaz“.

U Tuzlanskom kantonu, prema posljednjem izvještaju Kriznog štaba, preminule su još tri osobe. Bitku sa COVID-19 izgubili su 66-godišnji muškarac i 61-godišnja žena iz Kalesije te 59-godišnji muškarac iz Živinica. Kod svih njih COVID-19 je praćen sa određenim komorbiditetima.

U posljednjem turnusu testiranja u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli obrađeno je 285 uzoraka, a pozitivnim na koronavirus označen je 41.

Broj aktivno pozitivnih u Tuzlanskom kantonu sada iznosi 855, a 71 pacijent je hospitaliziran. Od toga je 66 u COVID bolnici, dok je pet u respiratornom centru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh