Crna hronika

Migrant poginuo tokom ilegalnog ulaska u Miral

Čuvari su oko ponoći obavijestili policiju u Velikoj Kladuši, kako su prilikom obilaska prostora oko centra pronašli beživotno tijelo.

Prihvatni centar Miral u Velikoj Kladuši - ATV

Iz Policijske uprave USK i Kantonalnog tužilaštva potvrđeno je da je noćas smrtno stradao jedan migrant pokušavajući da ilegalno uđe u prihvatni centar Miral u Velikoj Kladuši, te da je riječ o nesretnom slučaju.

Čuvari su oko ponoći obavijestili policiju u Velikoj Kladuši, kako su prilikom obilaska prostora oko centra pronašli beživotno tijelo. Na teren je odmah uz policijske službenike izišao i mrtvozornik, koji je konstatovao da na tijelu nema tragova nasilne smrti. Uviđajem je utvrđeno kako je osoba pokušala ilegalno da uđe u kamp, te da je provlačeći se kroz ogradu nesretno izgubilo život. Uzrok smrti je najvjerovatnije gušenje – izjavila je načelnica Sektora kriminalističke policije USK Snježana Galić.

Kantonalno tužilaštvo je ubrzo je identifikovalo nastradalu osobu, te je utvrđeno da je riječ o državljaninu (28) Maroka.

Tužilaštvo je odmah obavijestilo ambasadu Maroka u BiH, a posredno i porodicu stradalog, rečeno je iz Kantonalnog tužilaštva, prenosi “ATV“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh