Crna hronika

Požar iznad Mostara izmakao kontroli, spušta se prema naseljenim područjima Kuti i Livač

Pred mostarskim vatrogascima je treća besana noć zbog požara koji se nekontrolisano širi na sjeveru Mostara, te se spušta prema naseljenim područjima Kuti i Livač.

No image - Haber.ba

Ove informacije za “Klix” je potvrdio dežurni operativac iz Profesionalne vatrogasne brigade Sjever u Mostaru, kazavši kratko da vatrogasne ekipe žure na teren.

Požar ne mogu gasiti jer je teren nepristupačan i miniran, te se bore se s vatrenim plamenom koji se zbog jakog vjetra stalno širi.

Požar na brdu između Zijemalja i Rujišta proširio se prema Pločnom i nekoliko krakova se spustilo prema naseljenom području Kuti i Livač.

Kako nam je kazano iz Profesionalne vatrogasne brigade u Mostaru, tražili su i pomoć Oružanih snaga BiH, jer vatru koja se nekontrolisano širi može se zaustaviti jedino helikopterom.

Podsjetimo da je požar na tom lokalitetu prije tri godina trajao oko mjesec koliko i borba vatrogasaca da se plamen ne proširi na naseljena područja. Tada je požar ugašen uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh