Crna hronika

Policija prijetila bratu Ozrena Perduva: “Ubacit ćemo te u auto i polomiti”

Policija je sinoć u Banjoj Luci presrela brata Ozrena Perduva, inače člana Grupe Pravda za Davida, i prijetila mu da će ga “polomiti”.

Ozren Perduv - Buka.com

Tim povodom Perduv se oglasio na svom Facebook profilu gdje je opisao šta se sinoć dešavalo.

Noćas je mog brata koji se vraćao pješke kući zaustavila policijska patrola u Budžaku. Provjeravali su otkud u to doba na ulici (redovna kontrola). Jedan od policajaca ga je prepoznao, izašao iz auta, unio mu se u lice i galameći pitao – Ti si onaj što je udarao policajca? Nakon toga mu je rekao da će ga sad išamarati, ubaciti u auto i polomiti. Drugi policajac je tog nasilnika smirivao i prokomentarisao – to ti je brat od onog. Identitet nasilnika je poznat“, pojasnio je Perduv.

Podsjećamo, u Banjoj Luci su 26. marta 2018. godine počela su okupljanja grupe “Pravda za Davida”, čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta 2018. godine, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas.

Porodica i članovi grupe “Pravda za Davida“ tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen.

Njegovi posmrtni ostaci su, na zahtjev porodice, 12. marta prošle godine godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni, pieš “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh