Crna hronika

Muškarac iz Tuzle pronađen mrtav u Stockholmu nakon tri godine

Policajci pronašli poštu i upaljen radio.

Švedska policija - Ilustracija / Radiosarajevo.ba

Muškarac 80-ih godina porijeklom iz Tuzle pronađen je mrtav u svom stanu u Stokholmu, a prema podacima policije, njegovo tijelo je bilo u stanu više od tri godine pošto ga niko nije tražio.

Tijelo je pronađeno nakon prijave jednog od komšija koji je provirio u njegovo sanduče i shvatio da pošta i dalje dolazi na njegovo ime, te da se Bosanac nije, kako je mislio, negdje odselio.

Kada je policija ušla u stan dočekala ih je gomila pošte, svjetlo je bilo upaljeno, kao i radio.

Teško je reći zbog čega niko nije prijavio njegov nestanak. Očigledno ga niko nije zvao niti tražio – rekao je policijski inspektor Viktor Adolfson.

Komšije su Bosanca opisale kao dobro obučenog, šutljivog i stalno samog. U Švedsku je došao u svojim 60-im godinama. Tada je vlastima rekao da ima dvije sestre, ali policija nije uspijela da ih pronađe.

Bio je u penziji i dane je provodio izlazeći u šetnju. Bio je sramežljiv jer nije puno pričao – rekla je jedna od komšinica, prenosi lokalni Aftonbladet.se.

Bosanac, čije ime nije objavljeno, biće sahranjen na groblju u Stokholmu sredinom ovog mjeseca. Policija čeka izvještaj forenzičara kako bi se utvrdio uzrok smrti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh