Crna hronika

Autobusom otišla do Čapljine: Lana Bijedić pješačila 6 kilometara do mjesta ubistva!?

Iako istraga u slučaju svirepog ubistva Lane Bijedić (19) do sada nije dala značajnije pomake, istražitelji su na osnovu snimaka videonadzora izuzetih s brojnih objekata u Mostaru, Čapljini i Ljubuškom ipak došli do saznanja da je ova nesretna djevojka autobusom napustila svoj rodni grad.

Lana Bijedić - Vecernji.ba

Kako se saznaje, Bijedić je na dan ubistva, u nedjelju, iz Mostara u Čapljinu otišla autobusom, koji s Autobuske stanice polazi u 11:15 sati.

Kako navodi “Avaz“, pregledom snimaka utvrđeno je da je sama viđena na Autobuskoj stanici u Čapljini.

Potom su je policijske kamere u Čapljini “snimile” kako sama pješači gradom, nakon čega je uočena preko nadzora jedne benzinske pumpe u tom gradu.

Sve ukazuje na to da je, praktično, prepješačila više od šest kilometara do kružnog toka kod mjesta Zvirovići, nedaleko od mjesta zločina, gdje je, prema iskazu jednog svjedoka, viđena.

Zanimljivo, osim poziva prijateljici, kojoj je, ustvari, rekla da se s njom ne može naći, umjesto, kako je to majci iznijela da će baš s njom na kafu, Bijedić nije uputila nijedan drugi poziv niti poruku.

Za “Avaz” je potvrđeno također da je početkom godine napisala svojevrsni testament na engleskom jeziku i stoga misterija u vezi s njenim ubistvom postaje sve veća.

Lana Bijedić pješačila je gotovo šest kilometara od Gazprom benzinske pumpe na izlazu iz Čapljine do kružnog toka kod Zvirovića, saznaje ekskluzivno “Večernji list” iz izvora bliskih istrazi.

Donose i njenu posljednju fotografiju s videonadzora u Čapljini i rekostrukciju slučaja koji je šokirao BiH i regiju nakon što je u rijeci Studenčici, u Studencima kod Ljubuškog pronađeno tijelo 19-godišnjakinje iz Mostara.

Lana je u 11 sati napustila obiteljski dom u Sjevernom Logoru kod Mostara kazavši majci da se ide naći s prijateljicom. Međutim, do toga nije došlo.

U 12 sati i 10 minuta kamere s benzinske pumpe snimile su djevojku kako prolazi pored pumpe, pješice, što znači da ju je neko morao odovesti do te lokacije, odnosno ne zna se kako je tu došla, ili je stopirala, ili autobusom ili ju je pak neko dovezao.

U 11.30 Lana je viđena na kružnom toku kod Zvirovića. Radi se o udaljenosti otprilike pet ili šest kilometara koliko je prošla pješačeći. Važno je reći da je snimljena kako pješači sama.

Drugi važana detalje je da je pronađen njen testament kojeg je napisala u januaru ove godine. Trenutno se vještači, kao i svi ostali dokazi koje policija analizira. Pokušava se doći i do podataka iz njenog mobitela koji je pronađen, ali i drugih korisnih informacija poput Facebook profila koji je prije nekoliko dana izbrisan.

Mnoga su pitanja otvorena, a policija radi sve na rasvjetljavanju ovog užasnog zločina. “Večernji list” piše kako na istrazi, i to na nekoliko lokacija i s više timova, radi 24 sata. Šta se dogodilo i tko je Lanu brutalno tukao i gušio, što je potvrila obdukcija i tijelo bacio u rijeku, predmet je ove velike istrage u koju su se uključile sve policijske i obavještajne agencije u BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh