Crna hronika

Eksplozija u “ArcelorMittalu” uznemirala Zeničane

Brojne Zeničane uznemirala je eksplozija koja se dogodila u poslijepodnevnim satima u kompaniji “ArcelorMittal”, nakon čega je uslijedilo ispuštanje gustog tamnog dima u zrak.

Zenica "AcelorMittal" - Avaz.ba

Do eksplozije je došlo u pogonu Čeličana, a emisije prašine u zraku trajale su petnaestak minuta.

Alena Kahrimanović, portparol “ArcelorMittala” ističe da je došlo do eksplozije na konvertorskoj čeličani i tom prilikom na svu sreću nije bilo povrijeđenih.

Nažalost, u eksploziji je značajno oštećen dimovod što je uzrokovalo nekontrolisane emisije iz procesa u trajanju od 15 minuta do momenta kada je sigurno obustavljena proizvodnja. Naši tehnički timovi su započeli sa istragom i analizom uzorka eksplozije, kao i sanacijom nastale štete. Očekujemo do jutarnjih sati prelazak na drugu liniju u pogonu čeličana, čime bi se proizvodnja normalizovala – kaže Kahrimanović.

Još nije poznat tačan uzrok eksplozije, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh