Crna hronika

Zatražen pritvor za Sulejmana koji je sina Vernesa tukao drvenom palicom, a onda sasuo pet metaka u njega

Sulejman Burzić, koji je u četvrtak u naselju Šepić kod Cazina ubio sina Vernesa, nakon ispitivanja u policiji, jučer je predat u nadležnost Tužilaštva Unsko-sanskog kantona koje je uputilo prijedlog Sudu u Bihaću da mu se odredi pritvor.

No image - Haber.ba

Osim za ubistvo Vernesa, Sulejman se tereti i za pokušaj ubistva mlađeg sina Emira, koji je uspio pobjeći.

Svađa i tuča
Burzić je sina Vernesa ubio nakon žustre rasprave, ispalivši u njega pet hitaca koji su ga pogodili u vrat i prsa, a svemu je prethodila svađa. Iako preksinoć, nakon prvog saslušanja, nije pokazivao emocije niti je izrazio kajanje, saznajemo da se Sulejman jučer slomio u MUP-u USK i da je plakao pred istražiteljima.

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, Sulejman je policiji ispričao da je razlog što je ubio sina višegodišnja netrpeljivost između njih dvojice te da su imali probleme skoro 10 godina.

Prema zvaničnim izvorima iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, saznajemo da je ubistvu, osim svađe, prethodio i fizički obračun Sulejmana sa dvojicom sinova. Drvenom palicom više puta je udario Vernesa, nakon čega ga je upucao hicima iz pištolja. Nakon toga, Sulejman je nekoliko hitaca ispalio i u Emira, ali ga nije uspio pogoditi.

Danas dženaza
Prema riječima komšija i prijatelja, Sulejman nakon smrti supruge živi s drugom ženom i već godinama ne živi u kući ispred koje se desilo ubistvo. Tog dana u kuću je došao po neke stvari i došlo je do svađe. Prema riječima Vernesovih prijatelja, Sulejman se svađao sa sinovima zbog imanja, jer ga je, navodno, htio prodati.

Dženaza Vernesu bit će klanjana danas poslije podne-namaza kod džamije Puškari. Ukop će se obaviti na mezarju Puškari.

Pritvorski razlozi
Tužilaštvo je zatražilo pritvor iz više razloga. Mjera je zatražena zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će Sulejman Burzić ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, kao i zbog postojanja okolnosti koje opravdaju bojazan da će dovršiti pokušano krivično djelo. Također, njegovo puštanje na slobodu rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh