Crna hronika

Diler oženio ljubav iz mladosti, ranije odležao kaznu zbog monstruoznog zločina

Zatvorenik Selmir Čelebić, koji se nedavno u Kazneno-popravnom zavodu Zenica oženio sa dugogodišnom djevojkom Elmom, ranije je već odslužio kaznu zbog silovanja maloljetnice.

Zatvorenik Selmir Čelebić - Avaz.ba

Čelebić se trenutno nalazi u zatvoru zbog trgovine drogom, a ranije je odslužio kaznu za mnogo stravičniji zločin, piše “Srpskainfo“.

On je bio uhapšen 2010. godine sa još 11 osoba zbog sumnje da je, tada kao 23-ogodišnjak, počinio krivično djelo spolni odnos sa djevojčicom (15) i zbog tog djela je bio osuđen na 3 godine zatvora.

Monstrumi su djevojčicu držali skoro tri dana i za to vrijeme se se*sualno iživljavali nad njom.

Djevojčica je patila je od blagog mentalnog poremećaja u razvoju, imala je nepunih 15 godina i bila je pijana i drogirana.

Tada je pisano da je 2. decembra 2010. godine djevojčica iz Banovića dovedena u kuću u živiničkom naselju Križaljka. Selmir Čelebić ju je doveo u kuću koju je koristio nakon djedove smrti. Djevojčica je u kući boravila skoro tri dana i za to vrijeme preživjela brutalno, bolesno se*sualno iživljavanje.

Čelebić je u kuću pozivao i svoje društvo, a u kući su se smjenjivali njegovi prijatelji. Nesretna djevojčica vjerovatno nije bila ni svjesna šta se oko nje dešava.

Horor je trajao sve do 4. decembra i kasnih poslijepodnevnih sati, kada su komšije prijavile policiji da se u kući u naselju Križaljka dešava nešto čudno.

Čelebić i još devetorica njegovih prijatelja odmah su uhapšeni, a nakon saslušanja u pritvoru su zadržana sedmorica.

U brigu o djevojčici uključila se nevladina organizacija ‘Zemlja djece’ iz Tuzle. Nadležni centri za socijalni rad nisu, jer su čekali da ih neko zvanično obavijesti.

Već prilikom pretresa kuće i drugih objekata, pronađeni su marihuana te boce popijenog i alkohola pripremljenog za opijanje. Odmah se posumnjalo, a poslije se pokazalo tačnim da su droga i alkohol davani i djevojčici.

Možda najšokantniji podatak je da su dijelovi brutalnog se*sualnog iživljavanja nad nemoćnom djevojčicom snimani mobilnim telefonima i da je u kuću dovođen 10-ogodišnji dječak kako bi mu oni pokazali kako se rade ‘one stvari’.

Šest mjeseci poslije, brutalno orgijanje i iživljavanje nad 15-godišnjom djevojčicom iz Banovića dobilo je sudski epilog. Devetorica učesnika trodnevnog iživljavanja nad djevojčicom s blagom mentalnom retardacijom, kojoj su, pored toga, davali alkohol i marihuanu, prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Tuzli dobila su zatvorske kazne.

Optuženi su na glavnom pretresu priznali krivicu. Kantonalni sud u Tuzli donio je osuđujuću presudu i izrekao kazne zatvora zbog krivičnog djela se*sualni odnos s nemoćnom osobom, u sticaju s drugim krivičnim djelima.

Sud je ocijenio da je djevojčica dovedena u stanje nemoćnosti u kojem nije bila sposobna da se suprotstavi njihovoj namjeri da s njom imaju se*sualne odnose.

Selmiru Čelebiću, organizatoru brutalnog i nezapamćenog događaja, izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 3 godine.

Kantonalni sud izrekao je kazne i Sabahudinu Maziću dvije godine i jedan mesec, Arminu Ibriševiću godina i sedam mjeseci, Asimu Ferhatbegoviću godina i deset mjeseci i Aldinu Beširoviću godina i sedam mjeseci.

Kazne zatvora u trajanju od jedne godine za krivično djelo se*sualni odnos s nemoćnom osobom izrečene su tada i Eldaru Klopiću, Jasminu Fejziću, Besimu Huriću i Ernesu Rahmanoviću.

Sveukupno, njih devetorica osuđena su na 14 godina i mjesec zatvora!

Uz sve to, nakon izricanja presude, Kantonalni sud Tuzla donio je rješenje kojim su optuženi Čelebić, Ferhatbegović, Beširović, Klopić, Mazić i Ibrišević, koji su do sada bili iza rešetaka, pušteni iz pritvora uz obrazloženje da su im izrečene kazne zatvora ispod pet godina te da su na glavnom pretresu priznali krivicu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh