Crna hronika

Samiru Kurtoviću potvrđena zatvorska kazna od 7,6 godina zbog navođenja na prostituciju

Kantonalni sud u Sarajevu je u ponovnom postupku ponovo proglasio krivim Samira Kurtovića i osudio ga na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest mjeseci.

Kantonalni sud u sarajevu - Srna.rs

Kurtoviću je istovremeno produžen pritvor dok je Nemanja Janković osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu, piše “Klix“.

Na ovaj način potvrđena je prvostepena presuda i to nakon što je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine ukinuo prvostepenu presudu Kantonalnog suda u Sarajevu.

Nakon ponovnog suđenja Kantonalni sud u Sarajevu Kurtovića je ponovo oglasio krivim.

Kurtović je optužen da je od 2004. pa do oktobra 2015. godine organizirao i rukovodio prostitucijom na području KS, navodi Tužilaštvo KS. U tom periodu se*sualne usluge u njegovoj organizaciji pružalo je više od 28 djevojaka od kojih su najmanje dvije maloljetne. Tako je stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 1.793.000,00 KM.

Janković je optužen da je kao policijski službenik zaposlen u PU Ilidža u vršenju službe saznao da Kurtović organizira i vodi prostituciju, a nije prijavio krivično djelo i počinioca iako je to bio obavezan, već je putem telefona kontaktirao Kurtovića te za sebe i svog prijatelja “naručio” dvije djevojke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh