Crna hronika

Velika akcija SIPA-e: Uhapšeno 11 carinika Uprave za indirektno oporezivanje BiH

Osumnjičeni su pod istragom zbog koruptivnih kaznenih djela, a osumnjičeni su da su tokom prošle i ove godine, protuzakonito uzimali novac ili druge oblike koristi, kako bi prilikom uvoza robe u BiH.

No image - Haber.ba

U okviru akcije kodnog naziva Brend danas su uhapšeni carinski radnici na graničnim prijelazima Gradiška, Šamac i Orašje, osumnjičeni za krivična djela primanja dara ili drugih oblika koristi, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, piše “Oslobođenje“.

Kako se dalje navodi, postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA lišili su slobode 11 carinskih djelatnika, uposlenika UIOBiH, zaposlenih na graničkim prijelazima Gradiška, Orašje i Šamac.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog koruptivnih krivičnih djela, a osumnjičeni su da su tokom prošle i ove godine protuzakonito uzimali novac ili druge oblike koristi, kako bi prilikom uvoza robe u BiH propuštali mjere carinskog nadzora koji su bili obvezni vršiti. Na navedeni način, ostvarivali su nezakonitu imovinsku korist, te nanosili štetu budžetu, odnosno svim građanima BiH. Osumnjičeni će biti privedeni postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopšteno je.

Više detalja bit će poznato naknadno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh