Crna hronika

Potresna ispovijed u sudnici: Šrafcigerom mu probio lobanju i ubio ga

Ročište je naročito potreslo Slavicu Milovanović, majku ubijenog Bojana, koja se sve vrijeme zaplakivala tokom prepričavanja detalja o brutalnoj smrti jedinca

ubice-milovanovica

Željko Karan, specijalista sudske medicine, rekao je u petak u Okružnom sudu Banjaluka da je šrafciger ušao 10 centimetara u glavu ubijenog mladića Bojana Milovanovića (29).

On je na suđenju Goranu Bilčaru (27) iz Laktaša, optuženom za ubistvo Bojana Milovanovića, rekao da je ubijeni imao dvije ubodne rane, od kojih je jedna na vratu bila plitka te nije povrijedila krvne sudove.

“Druga je bila na lijevoj sljepoočnici i nanesena je šiljastim predmetom koji je probio kožu, kost i mozak kroz koje je napravio kanal dug 10 centimetara. To je izazvalo smrt”, rekao je Karan. Pojasnio je da je oko rane ostao podliv koji ukazuje na to da je šrafciger do drške ušao u glavu, zbog čega smatra da je intezitet udarca bio jak.

Podsjećamo, u ovom procesu, zbog učestvovanja u tuči u kojoj je stradao mladić iz Kozarske Dubice, optužen je i Marko Mihailović (27), Bilčarev prijatelj, te prijatelji ubijenog mladića Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21), koji su kobne noći bili u njegovom društvu.

Vještak za DNK analizu Zoran Obradović kazao je da je na dršci šrafcigera kojim je počinjen zločin pronađen trag Gorana Bilčara, dok je Sanja Vukadinović-Stojanović, vještak sudske psihijatrije, rekla da je tokom intervjua koji je uradila s optuženim nakon tragedije, zaključila da je on na Milovanovića prvo bacio dizalicu auta, a potom se vratio do gepeka po šrafciger.

“Poslije sukoba je prijatelje odvezao kući i legao da spava”, kazala je Vukadinović-Stojanovićeva. Utvrdila je da je Bilčar u vrijeme tuče bio uračunljiv, sposoban da shvati značaj, ali i posljedice ovog djela te isključila psihičke poremećaje zbog epilepsije. Kako je navela, optuženi ima potrebu da se pokazuje u dobrom svjetlu, ali ima niži prag tolerancije na frustracije. Dodala je da je on osjetljiv i da je na kraju razgovora s njom zaplakao.

Ubijeni Bojan Milovanović

Sergej Majkić, svjedok tužilaštva, rekao je da su tada Bilčar i Mihailović trčali za Đenadijom i Borovčaninom.

“Kada su se vratili, prošli su pored mene i rekli: ‘Sada ćemo i tebe ubiti.’ Kada sam im rekao da ne daje znake života, potražili su dizalicu i otišli”, kazao je Majkić.

Ročište je naročito potreslo Slavicu Milovanović, majku ubijenog Bojana, koja se sve vrijeme zaplakivala tokom prepričavanja detalja o brutalnoj smrti jedinca.

Prema optužnici, krvavi obračun desio se 18. oktobra prošle godine, između 2.40 i 3.20, u banjalučkoj Ulici Nikole Pašića, a svemu je prethodila kraća rasprava u pekari “Marcello”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh