Crna hronika

Potraga za Gačićem: U Stocu nije viđen, sumnja se da je u šumama oko Konjica

Ni četiri dana nakon što je započela potraga za ubicom Edinom Gačićem iz Konjica, MUP HNK-a ne uspijeva mu ući u trag.

Edin Gačić - Haber.ba

Pretpostavlja se da se trostruki ubica krije u šumi oko naselja Podorašac kod Konjica, ali ga agencije i službe dosad nisu uspjele locirati. Sumnja se i da je ubistvo isplanirano do sitnih detalja, te da je ubica sa sobom ponio određene količine hrane i vode. Iz MUP-a u Konjicu građanima su apelovali da putem društvenih mreža ne lansiraju definformacije i polusitine koje se tiču potrage i Gačića.

Građani su prije dva dana dojavili policiji kako je Gačić viđen u Stocu. Glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić rekao je da se dojava ispostavila kao pogrešna. Policijska uprava Stolac, naglasila je da je sigurnosna situacija pod kontrolom i da građani nemaju razloga za zabrinutost. Podsjetimo, Marić je ranije za medije rekao kako policija još intenzivnije nastavlja potragu za ubicom.

Operativna potraga vrši se u nekim dijelovima općine Konjic. Istovremeno se građani mole da sarađuju sa policijom te da nas obavještavaju ukoliko imaju bilo kakve informacije u vezi sa slučajem, kazao je Marić.

Dodao je kako će, prema ukazanim potrebama, na terenu biti angažirana i jedinica za operativne namjene MUP-a HNK-a, a od Federalne uprave policije koristit će se specijalizirana oprema za operativnu potragu predviđenu za sve vremenske uvjete.

Molimo javnost da, ukoliko raspolaže bilo kakvim informacijama o Edinu Gačiću, obavijesti najbližu Policijsku stanicu. Ovom prilikom ukazujemo da se radi o veoma opasnoj osobi, od ranije osuđivanom višestrukom ubici, naoružanom i opasnom, navela je policija.

Gačić je visine oko 180 centimetara, mršavije tjelesne građe, a posljednji put viđen je u tamno plavoj jakni, svijetlim samtnim pantalonama, smeđoj pletenoj kapi, te je nosio dioptrijske naočale. Ranije smo neslužbeno doznali da je policija zatražila dodatnu opremu kako bi osmunjičenog mogla tražiti i po mraku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh