Crna hronika

Sarajevo nakon olujnog vjetra: Stablo oštetilo krov Srednje grafičke škole, rušila se i na automobile i saobraćajne znakove

Jak vjetar koji je puhao u glavnom gradu BiH u subotu navečer nanio je materijalne štete, a Sarajevo izgleda više nego sablasno.

Nevrijeme - Avaz.ba

Vjetar je lomio grane po ulicama Sarajeva te su vatrogasci i Civilna zaštita imali pune ruke posla. U sarajevskom naselju Pofalići te na području općine Ilidža došlo je do obaranja stabala. Od snažnog vjetra stablo se oborilo i na krov Srednje grafičke škole na Ilidži. U oklolini naselja Butmira stablo je oštetilo i automobil, piše “Avaz“.

Na Ilidži zbog snažnog vjetra nekoliko saobraćajnih znakova je oštećeno.

Stabla su, usljed vjetra, srušena na zelenom pojasu između kolovoza u ulici Zmaja od Bosne, te u ilidžanskom naselju Osijek, a zbog prekida saobraćaja, zatražena je intervencija vatrogasaca.

– Mi smo intervenirali na dva mjesta gdje su pala stabla na put te je time bio obustavljen saobraćaj. Zbog elementarnih nepogoda i zbog nedovoljno ljudi mi smo dosta poziva preusmjeravali na Operativni centar Civilne zaštite jer imaju vozila i opremu – kazali su iz Vatrogasne brigade KS.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo relativno su brzo uklonili prijetnju po sigurnost građana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh