Crna hronika

Splitsko tužilaštvo optužilo dvojicu državljana BiH za krijumčarenja migranata

Protiv dvojice državljana BiH splitsko tužilaštvo podiglo je optužnicu zbog krijumčarenja šestorice ilegalnih migranata iz Iraka i Irana.

Policija Hrvatske - Twitter

Dvojica državljana BiH nosila su bodež, pa je predloženo da im se zbog opasnosti od bjekstva produži istražni zatvor, u kojem su od 4. januara ove godine, piše “Blic“.

Splitsko državno tužilaštvo u petak je objavilo na internetskim stranicama kako je državljane BiH starosti 40 i 37 godina optužilo zbog protivzakonitog ulaska, kretanja i boravka u Hrvatskoj za što im prijeti zatvorska kazna do tri godine.

Optuženi su da su se 2. januara ove godine dogovorili s nepoznatom osobom da za nagradu od minimalno 350 eura migrantima omoguće ilegalno kretanje i boravak u Hrvatskoj.

Muškarac (40) je vozio “opel”, a mlađi partner (37) “pežo” u koje su smjestili migrante koji su, kako se navodi u optužnici, u Hrvatsku ušli iz BiH izbjegavajući graničnu kontrolu.

Optuženi su automobile vozili jedan iza drugoga, sve dok ih u Makarskoj nisu zaustavili policajci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh