Crna hronika

Par iz BiH uhvaćen u Hrvatskoj s 1,5 kilograma heroina

Nad njima provedeno kriminalističko istraživanje

droga

Više od 1,5 kilograma heroina, čija se vrijednost procjenjuje na oko 150 hiljada KM, otkrila je jučer splitska policija u automobilu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka kod Šestanovca.

U policiji se saznaje kako su, nakon kontrole granične policije Imotski, kriminalisti na ulazu u Hrvatsku pregledali Škodu bh. registarskih oznaka, koju je vozio 43-godišnjak, a na suvozačevom sjedištu bila je 38-godišnjakinja, također državljanka BiH.

U automobilu su pronađena tri paketa s ukupno 1.515 grama heroina, a vozač i suvozačica odmah su uhapšeni te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje,piše Avaz

Uz krivičnu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, oboje su jutros odvedeni u pritvor.

Vrijednost heroina koji se kupuje naveliko je 25.000 eura, koliko kod dilera košta kilogram te droge, dok se na ulici gram heroina prodaje za oko 100 KM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh