Crna hronika

POZNATO KO JE SMRTNO STRADAO U PUCNJAVI U OTESU: U pitanju je Braco, autolimar

Kako tvrde mještani ovog naselja, oko 18 sati začulo se više pucnjeva iz vatrenog oružja u jednoj od kuća u ulici Sastavci.

Policija - Faktor.ba

U naselju Otes (Ilidža, Sarajevo) sinoć je došlo do pucnjave u kojoj je stradala jedna osoba, a dvije osobe su privedene, doznaje “Faktor“.

Kako su ovom portalu i s p r i č a li mještani spomenutog naselja, oko 18 sati začulo se više pucnjeva iz vatrenog oružja u jednoj od kuća u ulici Sastavci. Nedugo potom na mjesto događaja stigle su jake policijske snage koje su blokirale cijelo područje.

– Došle su tri patrole i dva kombija podrške. Sve su ogradili žutom trakom i nisu nikome dozvoljavali da priđe – izjavila je jedna mještanka. U hodniku kuće, prema tvrdnjama mještana, pronađeno je tijelo vlasnika kuće. Od komšija se doznaje da je riječ o gluhonijemom muškarcu, autolimaru iz ovog naselja, pod nadimkom Braco. Policija je nedugo potom privela njegove prve komšije, bračni par A.M. i njenog supruga K.T. Žena je, navodno, kasnije puštena, dok je njen suprug zadržan. Započeo je i pretres njihove kuće u ovom naselju. U Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS) je F a k t o r u potvrđeno da je u pitanju pucnjava, a njen ishod je mrtav muškarac.

– Istragom treba biti utvrđeno na koji način je smrt nastupila – izjavila je Azra Bavčić, predstavnica za javnost Tužilaštva KS. Kako su izjavili mještani Otesa, Braco je bio miran i povučen čovjek i nikada nisu imali problema sa njim. – Bio je spreman svakom pomoći. Čak je besplatno popravljao automobile ljudima koji nisu imali novca da mu plate – izjavio je jedan od njegovih najbližih komšija uz uslov da ne bude otkriven njegov identitet.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh