BiH

Nestabilno i kišovito do Bajrama?

U ponedjeljak će, preko cijele regije, preći frontalna linija uz lokalnu kišu i pljuskove, kazao je Jusufović

Meteorolozi za naredna dva dana najavljuju nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, pa i jakim olujnim vjetrom.

Iz Kantonalne uprave Civilne zaštite Sarajevo uputili su upozorenje pravnim i fizičkim licima da poduzmu mjere zaštite zdravlja i života ljudi i materijalnih dobara zbog jakog vjetra tokom nedjelje i ponedjeljka.

Meteorolog amater Alen Jusufović podsjeća i na zanimljivo narodno vjerovanje vezano za vremenske prilike tokom ramazana.

– U ponedjeljak je prvi dan ramazana. Prema narodnim vjerovanjima, u kakvom vremenskom tonu se zaposti prvoga dana ramazanskog posta takvo ili slično vrijeme, pratiti će nas tokom cijeloga mjeseca ramazana.

Prvi dan ramazana počinjemo sa veoma turbulentim vremenom iznad cijeloga regiona. U ponedjeljak će, preko cijele regije, preći frontalna linija uz lokalnu kišu i pljuskove, no prije toga puhati će jak, na momente i olujan vjetar, južnoga smjera – kazao je Jusufović. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh