BiH

REGIJA RIJETKO U JAVNOSTI: VUČIĆEVA SUPRUGA POSJETILA KLINIČKI CENTAR U BOSNI I HERCEGOVINI

Tamara Vučić, prva dama Srbije, posjetila je danas Univerzitetski klinički centar RS, a tom prilikom uručila je inkubator Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Tamara Vučić u UKC RS -Nezavisne

Tamara Vučić istakla je da joj je veliko zadovoljstvo što je jedno od mjesta koje je posjetila tokom dvodnevne posjete Banjoj Luci, porodilište na UKC-u RS.

Postoji li važnije i značajnije mjesto od mjesta gdje se rađa novi život? Moram da zahvalim ovim divnim ljudima, cijelom medicinskom osoblju, koje ovdje vrijedno radi i onda kad im možda nije dan, i onda kada možda imaju problema kod kuće ili su umorni ili im je jednostavno teško, uvijek nađu i razlog za osmijeh i za razgovor, da razumiju i trudnice i porodilje, da vode računa o bebama – kazala je Vučić.

Dodala je da je njihov posao težak.

Inkubator je jedan mali znak pažnje koji će, nadam se, u budućnosti doprinijeti spašavanju života, a renoviranje porodilišta koje lijepo izgleda i sada, ali će biti još jedan iskorak ka nekom savremenom pristupu važnom dijelu medicine kao što je porođaj, je dio jednog velikog projekta “Srbija 2027 – Iskorak u budućnost” – istakla je ona.

Vučić je kazala da su ponosni i na dobru saradnju RS i Republike Srbije posebno u domenu medicine.

Vlado Đajić, direktor UKC-a RS zahvalio se Tamari Vučić na posjeti i donaciji inkubatora.

Istovremeno, ovo je prilika da kažem jedno veliko hvala Srbiji, jedno veliko hvala predsjedniku Aleksandru Vučiću za sve donacije i pomoći zdravstvenom sistemu RS, a jedna od tih je i iza nas (Banka humanog mlijeka) koju su zajedno predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u poznatoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” uz podršku svake godine i to ne malu u finansijskom dijelu od Srbije opremili jednu od najboljih i najljepših poliklinika za djecu sa kabinetima i bankom humanog mlijeka – kazao je Đajić.

Iskazao je zahvalnost i za najavu rekonstrukcije porodilišta.

Moram odmah da kažem da je naše porodilište u dobrom stanju, ali mi želimo da ga unaprijedimo i hvala Srbiji zbog toga, da bi poboljšali tehničke mogućnosti prisustva muževa i članova porodica u budućnosti – rekao je Đajić.

Tokom posjete upriličen je i sastanak u Klinici za ginekologiju i akušerstvo. Vučić je posjetila porodilje, te je obišla Banku humanog mlijeka u okviru Klinike za dječije bolesti.

Podsjećamo, Tamara Vučić zajedno sa Željkom Cvijanović, članicom Predsjedništva BiH, sinoć je prisustvovala i skupu “U susret Danu rijetkih bolesti” u organizaciji Saveza za rijetke bolesti RS.

Tom prilikom, Vučić je istakla da RS uvijek ima podršku Srbije, ali da ih briga za djecu i čovjeka spaja i više od politike.

Briga za djecu i čovjeka je nešto što je najvažnije. To nas spaja i više od neke vrste politike i bilo čega drugoga – rekla je sinoć Vučić.

Ona je istakla da je posebno srećna što je u Banjoj Luci i što se govori o izuzetno važnoj temi, kao što je briga o najmilijima i o najslabijima, djeci. prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh