BiH

Leyen o EU putu BiH: Sve je u vašim rukama!

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen obratila se javnosti na konferenciji za medije..

Ursula von der Leyen - vijesti.ba

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen obratila se javnosti na konferenciji za medije nakon zajedničkog sastanka hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, nizozemskog premijera Marka Ruttea i nje sa predstavnicima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Ona je na početku obraćanja kazala kako su predstavnici bh.vlasti zaista iskazali posvećenost evropskom putu.

– Svjedoci smo određenog napretka, svjedočimo vašoj istinskoj posvećenosti. Vi ste dokazali da možete dokazivati rezultate, kada vaša zemlja skupa krene naprijed. I vi meni pomažete kada pišem izvještaj u vašu korist, dodala je ona.

– Naravno u Vašim je rukama da prihvatite ovaj put koji ste odabrali I da vas ništa ne skrene s ovog kursa, rekla je Leyen.

– Poručila je da potrebno vidjeti dodatni napredak na putu prema EU. Evropska komisija će do marta izvijesti Evropsko vijeće I taj izvještaj će biti kostur za razgovor o pristupnim pregovorima, naglasila je Leyen.

Podsjetit ćemo, predsjednica EK Von der Leyen i nizozemski premijer su prethodno prisustvovali sastanku sa predsjedavajućim Željkom Komšićem te članovima Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović, čime su počeli i zvanično dio posjete EU našoj zemlji, pišu Vijesti.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh