BiH

Zukan Helez u četvrtak podnosi krivične prijave protiv Dodika, Goganovića i pukovnika OSBiH Damjanića

Uvjeren sam da će pravosudni organi BiH postupiti u skladu sa Ustavom i zakonima Bosne i Hercegovine – objavio je Helez

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez objavio je da su spremne krivične prijave protiv tri osobe koje su učestvovale u obilježavanju neustavnog dana Republike Srpske – 9. januara u Banjoj Luci, te da će ih u četvrtak, 18. januara, predati u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

– Od 09.1.2024. godine i obilježavanja neustavnog dana RS-a intenzivno sam radio sa najboljim pravnim ekspertima i uglednim advokatima u Bosni i Hercegovini na pripremi krivične prijave protiv tri lica: predsjednika RS-a Milorada Dodika, zamjenika ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Aleksandra Goganovića i pukovnika Oružanih snaga BiH Milana Damjanića.

Krivične prijave su spremne te ću ih predati u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u četvrtak, 18.1.2024. godine, u 11 sati.
Uvjeren sam da će pravosudni organi BiH postupiti u skladu sa Ustavom i zakonima Bosne i Hercegovine – objavio je Helez na Facebooku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh