BiH

Pogledajte kako izgleda unutrašnjost novog sarajevskog tramvaja

Ministar saobraćaja i komunikacija Kantona Sarajevo Adnan Šteta na svom Facebook profilu objavio je snimak jednog od novih tramvaja koji će se koristiti u Sarajevu.

“Četrdeset godina smo čekali nove tramvaje. Kupljeni su novcem svih građana našega kantona. Imaju najmoderniju opremu i značajno će poboljšati kvalitet života. Tramvaj je bio i ostat će simbol Sarajeva”, poručio je ministar.

Podsjećanja radi, ovoga mjeseca je novi tramvaj švicarskog proizvođača Stadler stigao u Sarajevo.

Šteta je to potvrdio na društvenim mrežema, naglasivši da je u Sarajevo stigao prvi od 15 novih Stadler tramvaja.

“U Sarajevo je stigao prvi od 15 novih Stadler tramvaja! Nakon 40 godina Sarajevo ima nove tramvaje”, poručio je Šteta.

Tramvaj je opremljen savremnom opremom, prema posljednjim tehničkim dostignućima i usklađen je sa postojećim evropskim standardima kada su u pitanju kvalitet, komfor i sigurnost.

Radi se o niskopodnim vozilima kapaciteta 180 putnika, uz 79 sjedećih mjesta. Novi sarajevski tramvaji pružaju mogućnost vožnje do 70 km/h.

Također, vozači tramvaja nedavno su u Poljskoj sa predstavnicima kompanije Stadler izvršili obuku za vožnju i upravljanje novim tramvajima. Oni su od kompanije Stadler dobili certifikate na osnovu kojih će moći obučavati ostale kolege, piše biznis.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh