BiH

Miriše vam na snijeg? Sladić je otkrio hoće li pasti?

Kišovit dan je u cijeloj BiH. Meteorolog Nedim Sladić objavio je količinu padavina koja će pasti tokom dana.

“Intenzivnije padavine tokom utorka najprije se prognoziraju u sjeverozapadnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne, a odmicanjem ciklone na jugoistok duž Jadrana i pružanjem osi doline od poslijepodnevnih sati prema večeri, i na jugu Hercegovine te centralnim i jugoistočnim područjima Bosne te u istočnoj Hercegovini. U višim područjima iznad 900 metara padat će snijeg, u nizinama kiša. Očekivane količine padavina u većem dijelu zemlje su od 20 do 50, lokalno do 70 mm.” napisao je Sladić.

BhMeteo najavljuje da se padavine nastavljaju i tokom srijede (22.11.) uz tmurno i hladno vrijeme. Kiša u nizinama a susnježica i snijeg širom zemlje na nadmorskim visinama iznad 800mnv. Kako dan bude odmicao tako će padavine postepeno slabiti i prestajati, a uporedo pristizati sve više hladnoće. Krajem dana i u večernjim satima pri izmaku padavina pokoja pahulja snijega može zalepršati i u pojedinim nižim dijelovima sjeverozapadne i centralne Bosne.

U noći na četvrtak prestanak padavina uz djelimično razvedravanje. Ostaje hladno uz rijeđu mogućnost mraza do jutarnjih sati, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh