BiH

DONOSI LI KRAJ SEDMICE SNIJEG? EVO ŠTA KAŽU METEOROLOZI

Pred nama je turbulentan ostatak sedmice, kada je riječ o vremenskoj prognozi u Bosni i Hercegovini.

zima - novi.ba

Česta izmjena sunčanih i oblačnih perioda uz povremeno kišu. Snijeg zasada samo na planinama. U nizinama ga nema u skorije vrijeme. Za to treba sačekati ili kraj novembra ili decembar.

Sutra (14.11.) u Hercegovini, jugozapadu i dijelu zapadne Bosne pretežno oblačno, rijetko može pasti koja kap kiše. U ostatku zemlje sunce i oblaci. Po kotlinama i duž riječnih tokova u prijepodnevnim satima lokalno magla. Jutro svježije, ali ne tako hladno kao ranijih dana. Preko dana toplo, najtoplije na sjeveru i sjeveroistoku Bosne uz dnevne temperature do 22C.

Polako će pojačati jugo, u planinskim područjima lokalno jak, a to sluti frontu i padavine.

U noći na srijedu i tokom srijede(15.11.) prolazno jače naoblačenje sa sjevera. Prolazno će usloviti kišu u većem dijelu zemlje. Obilnije padavine izgledne na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, manje kiše na zapadu i jugu zemlje. Uz blaži pad temperatura, snijeg je moguć samo na višim planinama. Na slici okvirna količina padavina tokom srijede.

U noći na četvrtak razvedravanje, četvrtak povoljniji dan. Nakon lokalno maglovitog jutra i slabog mraza, tokom dana pretežno sunčano i toplije. Međutim i to je samo kratkog daha. U petak (17.11.) nova fronta donosi novo naoblačenje i padavine. prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh